En hälsning från NTU och Singapore

Hej!

Jag tänkte bara skicka en liten hälsning och från mitt liv på ekvatorn.

The Hive, en av NTUs Learning Hubs och en av många spektakulära byggnader på campus

Som de flesta känner till så är jag här i höst på Teaching Sabbatical genom STINT och jobbar primärt som lärare på School of Computer Science and Engineering på Nanyang Technological University (NTU). NTU är ett av två stora universitet i Singapore och har ungefär 32’000 studenter (vilket vad jag har förstått motsvarar ungefär HST i det svenska systemet).

Jag har framförallt varit involverad i två kurser, Physics for Computing och Human Computer Interaction, där jag har haft föreläsningar och labbar på den första och tutorials på den andra. Dessa kurser ges för deras Bachelor Program i Computer Science och Computer Engineering. Till skillnad från våra ingenjörsprogram på Umeå universitet så antar man här 400-500 studenter varje år. Detta gör att allt måste vara väldigt välordnat för att kunna fungera på ett smidigt sätt vad gäller allt från laborationer till examination. Även om allt är upplagt för effektivitet så saknar jag den studentkontakt som är möjlig när man undervisar mindre grupper.

TCT-LT, en av väldigt många Lecture Theatres på NTU

Som gästlärare har jag att relativt bra antal kurser, men istället så är det helt nya kurser (var av Physics for Computing faktiskt är första gången som den ges) och nytt material ska skapas, nya system ska användas och nya kollegor. En mycket trevlig utmaning som gör det möjligt att reflektera på det jobb som jag gör i Umeå. Tekniskt sett är NTU ett av världens ledande universitet (vilket de också är i många andra avseenden) och det märks i allt från föreläsningssalar till tutorial rooms, labsalar, inspelningsstudios och så vidare. Det är inspirerande att ha möjlighet att få ta del av en sådan miljö.

The Arc, den nyaste av Learning Hubs
Nanyang Heights, området där vår lägenhet ligger

I augusti så flyttade jag hit med min sambo och vår då 3 månaders bebis, Lovisa, som nu har växt på sig och är en världsvan 7 månaders gammal liten tjej som inte har en aning om att temperaturen kan gå under 28 grader eller att det inte alltid är en festival, ett Formel 1 lopp eller ett event. Vi bor på NTUs campus som ligger i västra delen av landet i en liten lägenhet med två sovrum och AC, vilket är det som gör att överlever långsiktigt.

Nu börjar undervisningen lugna ned sig och vi går in mot examination här i Singapore innan terminen slutar om någon vecka. Vi kommer att vara kvar under denna period och kommer hem lagom till jul.

Om det finns intresse så berättar jag gärna mer om tiden här till våren när jag är tillbaka och det finns en kort intervju med mig att läsa här. Dessutom så har jag valt att skriva ner mina tankar under tiden som jag är här. Det kan ni läsa mer om på dessa sidor: http://www.mejtoft.se/thomas/stint2018/

Hör gärna av er om ni har frågor eller något som ni vill veta mer om!

Hälsningar från Singapore!

//Thomas.

PS. Skickar med några bilder från Singapore för er som inte har haft förmånen att passera!

2 thoughts on “En hälsning från NTU och Singapore

  1. Hej Thomas,
    Fantastiska bilder. Jag älskar Singapore. Tack för att du delar med dig 🙂
    Vilken sött liten flicka, förtjusande 🙂
    Ha fortsatt trevlig i Singapore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *