Redovisningar av examensarbeten, januari 2024

Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och Design vid Umeå universitet presenterar examensarbeten den 11 januari och 12 januari. Alla som är intresserade att delta är välkomna på plats på Campus, Umeå universitet, och redovisningarna kommer dessutom att sändas live över Zoom (samma länk för alla redovisningar).

Om ingen information är given så kommer sessionen att hållas helt på svenska. Vissa sessioner hålls på engelska och är då markerade i programmet nedan.

Här finns information om seminariets upplägg och information till dig som deltagare vid seminariet.

Alla är välkomna!

//Thomas Mejtoft.
Examinator och kursansvarig

The most common language for the project presentations and the discussions is Swedish. However, some sessions are being held in English, those are stated in the information below.

Körschema

(uppdaterad: 2023-06-16)

12 januari, 2024 (kl 8:50-14:00)

Plats: Professorn (Förvaltningshuset)
Online: https://umu.zoom.us/j/66865618981 (passcode: ID-Exjobb)

08:50
Informellt försnack, tekniktest och uppkoppling av deltagare.
Välkomna!

09:00
Olivia Ählström

Benefits Of Accepting Cookies In a Digital News Space
I samarbete med VK Media
Vad har folk för känslor kring personlig datainsamling online? Kan designkomponenter i ett användargränssnitt ge användarna ökad förståelse om varför det kan vara en fördel att acceptera kakor? Dessa två frågor har undersökts och utvärderats i samarbete med VK Media och deras kommande nyhetsapplikation. 

10:00
Ida Aavik

Onboarding New Users for Initial Creation of Photo Book In Mobile Application
I samarbete med Once Upon
Once Upon är en mobilapplikation som syftar till att användarna kan samla sina minnen genom att skapa en fysisk fotobok, men de har upplevt en del avhopp hos nya användare. Denna studie har undersökt hur nya användare interagerar med applikationen för att ta fram gränssnitt på hur ett onboardingflöde kan designas. 

11:00
Jessica Dellmar

Designing a reactive feedback feature for end-users in web-based media software
In cooperation with Codemill
Användarfeedback är avgörande för att förbättra ett företags produkter och bibehålla konkurrenskraft. Trots fördelarna står företag inför utmaningar gällande att motivera användare att skicka in feedback samt att kunna tolka och hantera feedbacken på ett effektivt sätt. Målet med denna studie var därför att designa en feedbackfunktion som underlättar användarnas feedbackprocess samt förenklar hanteringen och tolkningen genom att inkludera information om användarnas kontext.
This session will be in English

12:00
Lunch

13:00
Hanna Jansson

Energy efficiency rating in digital space
I samarbete med Omegapoint
Data centers and transmission networks together with the billions of connected devices surrounding us, collectively consume electricity which results in carbon emissions equal or even greater than the global aviation industry. This study aims to present the development of a tool that provides valuable support for designers and developers in implementing more energy efficient websites. 

14:00
Avslutning


12 januari, 2024 (kl 08:50-12:00)

Plats: Professorn (Förvaltningshuset)
Online: https://umu.zoom.us/j/66865618981 (passcode: ID-Exjobb)

08:50
Informellt försnack, tekniktest och uppkoppling av deltagare.
Välkomna!

09:00
Nike Vejbrink Starbrink
Efficiency by Design

I samarbete med Once Upon

Min presentation kommer att handla om design i förhållande till effektivitet och hur dessa kan påverka varandra. Jag har jobbat med att utvärdera och förbättra gränssnittet för administrationsverktyget som används av kundtjänsten på företaget Once Upon.

10:00
Khldoon Alhassoun
AI in Qualitative Analysis: Designing LLM-Powered Interfaces for Efficient Interview Research

In cooperation with Daresay

Exploring the fusion of AI and qualitative research, this thesis presents the innovative design of LLM-powered interfaces for efficient interview analysis. It delves into creating user-friendly digital tools that transform interview data into meaningful insights, enhancing research productivity and data accuracy in diverse fields.
This session will be in English

11:00
Redovisning av examensarbete

12:00
Avslutning


För mer information eller frågor, kontakta examinator och kursansvarig: Thomas Mejtoft


Information till studenter som redovisar sitt examensarbete:
Information kring processen efter själva redovisningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *